Lösögonfransar

Så ja. Nu har jag faktiskt fått en liten fråga, himla spännande tycker jag.
Fick en kommentar på mitt förra inlägg med en fråga hur jag sätter fast mina lösögonfransar så jag tog lite bilder och ska nu försöka förklara så gott jag kan.

Utgångspunkt




Neutrala ögon med enbart foundation runt.


Måla sen kajalpenna mellan ögonfransarna och lite lite ovanför. Jag tog en snedställt pensel som jag tryckte mellan fransarna så det verkligen inte blir något glapp. Detta är enligt mig det absolut viktigaste steget eftersom om det är svart mellan fransarna slipper man glappet som kan bli och som gör att det ser onaturligt ut. Så var nogrann.


Har du som mig spikraka fransar blir det oftast syggast om du böjer dom en aning innan du fäster lösisarna, har du däremot lite smått böjda hoppar du över franstången.

Ta sedan ett lim som du tycker är bra, antingen det som följde med fransarna eller så köper du ett annat. Mitt kommer från Hobby Boden här i Östersund och märket är Jofrika, och det tycker jag är väldigt bra.


Vänta sedan i några sekunder så limmet hinner torka lite och bli lite kletigt, då är det som lättast att fästa fransarna.



Fäst fransarna så nära dina egna fransar som möjligt, använd antingen fingrarna eller en pincett, jag föredrar pincett men det är en smaksak. Det viktigaste här är att verkligen se till att de kommer så nära dina egna fransar som det är möjligt.

Låt dom torka ordentligt. Sen kan du använda fingrarna för att trycka dom lite uppåt eller bara måla på mascara. Allt efter tycke och smak. Men mitt råd är att även om du inte vill ha så myckt mascara så borde du lägga lite längst in så du som "limmar" ihop dina fransar med lösfransarna.
Sen tycker jag det blir som allra bäst om man tar en flytande eyeliner och målar längst fransraden så man döljer limmet och får allt att som flyta ihop, men där kan man ju testa sig fram.


Och här blir det ju en bra före/efter bild i ett.

Mitt sista och absolut bästa tips är otippat nog, öva öva öva!
Tråkigt nog är det nog enda sättet att bli bra på något, öva när du har mycket tid så ska du se att till slut sitter det. Prova kanske inte första gången när det väl gäller utan prova någon gång innan så du vet hur det funkar! Sen är det också lättare att få det att se bra ut om man har mycket mörkt smink runt ögonen, då gör det inget om dom hamnar en bit upp eller lite snett.

Och det sista anledningen till färgskillnaderna på bilderna är att jag började framför fönstret i dagsljus, gick sen och åt och när jag va klar va det för mörkt så jag fick fortsätta framför skrivbordslampan.

Hoppas ni förstog lite hur jag tänkt i alla fall, och undrar ni något annat så är det bara att fråga.

Lila tävlingssmink?

Tog och lekte ihop lite lilasotat smink som en test inför helgens tävling. Mest för att se om min parkompis och jag tänkt ungefär lika och då tänkte jag att det va lika bra att ladda upp det här också.



 

Sådärja, det blev inte helt lika på båda ögonen men det är det högra ögat på bilden som jag blev nöjdast med.
Vad tycker du Sandra ? ;)

En sjuk alla<3dag

Min tanke har varit att visa en fin alla<3dagsminkning här, men min kropp hade en helt annan tanke och tog och gjorde mig lite kräkissjuk, och då är det inte så himla kul att kleta runt massa grejs i ansiktet. Dessutom är jag inte heller helt säker på att jag skulle hinna få på mig allt kladd och få en bild på det innan det blivit förstört, så ni får vänta och så får vi se när nästa sminkning dyker upp.

Men trots detta önskar jag er en fin alla hjärtans dag tillsammans med någon/några ni tycker om, själv fortsätter jag gosa med hinken, toan och teven.

PUSS!

Nike

Mitt mål med denna blogg är ju som säkert alla förstår att bli sveriges nya storbloggare, he he.
Ne men jag har helt enkelt väldigt dåligt med inspiration, och när jag väl sminkar mig är det kasst ljus att fota skiten i, ska försöka bättra mig, lovar (:

Ja men nu till vad jag egentligen skulle visa. Förra helgen sminkade jag min vän nike, vi tänkte lite balinspirerat eftersom det börjar närma sig studentbaler. Sminkade henne i korall och brunt, ganska neutralt. Sen blev jag sugen på att locka hennes hår också, älskar långt blont lockigt hår, saltvattensprayade och ruffsade till lite för att det inte skulle bli för gulligt, sen gjorde jag även två flätor i luggen och fäste dem bak i nacken lite som ett hårband men som inte går över pannan. Ja hon blev nöjd och jag tyckte hon blev himla söt så här ska ni få se.





Söt kompis jag har, en himla bra sminkgrund måste jag säga.
Blev inte helt nöjd med brynen, dom blev liiite för mörka i min smak, sen kunde jag nog ha använt lite mer rouge, lite mörkare runt ögonen och kanske en vaniljvit kajal innanför nedre fransraden, men det är ju himla bra att det inte var en balkväll nu utan att jag bara tränade och kan ändra om och ha mig nästa gång.

Är det någon av er som har något smink ni skulle vilja se här i bloggen, balsmink eller inte, spelar ingen roll, skulle bli himla glad för lite tips.

Sleep tight!

RSS 2.0