Sotning, how to do!



Så. Nu har jag äntligen knåpat ihop bilder till ett inlägg om hur man sotar ögon, jag har försökt gjort det enkelt så att alla kan förstå och även prova på det själva, är det något du inte förstår är det bara att fråga så ska jag försöka svara. Som jag skrivit förut var det min vän Cornelia som bad mig göra detta inlägg så här är det. 
Nu ska vi se om jag får ihop det med alla mina bilder och text. Har tagit bilder under hela sminkproceduren och det är inte helt enkelt att komma ihåg hur allt gick till ska jag säga er, men ska försöka reda ut det här. 
Så nu ska jag försöka få i ordning på allt.

Basen


Den osminkade sanningen, uscha så osmikrande, mörka ringar under ögonen och allt, huvva.
Började med ett rent och återfuktat ansikte, bäst är att också ha en ansiktsprimer som grund också men då jag inte äger någon sådan blev det utan.


Concealer.
Under ögonen, runt näsvingarna och på "röpa prickar"


Massa foundation.
Då det ska bli sotade ögon tycker jag det är fint med en väldigt heltäckande bas.


Puder.
Viktigt för att basen ska hålla och även få en matt bas som jag personligen tycker passar fin fint till sotat.


Fuska fram färg.
Solpuder (1:a bilden) och rouge (2:a bilden)

Ögonen


Bas (primer)
Började med en bas av svart kajalpenna, detta behöver inte vara så noggrant, bara det är ungefär den form du vill att din sotning ska ha.


Sudda
Suddade ut kanterna med en lite fluffigare borste, detta behöver inte heller vara jättenoggrant, bara det inte är FÖR skarpa kanter.


Packa primern (kajalen) med svart ögonskugga.
Man ska inte dra penseln över locket utan dutta den fram och tillbaka. Och så måste man vara noga med att "mätta primern" d v s lägga mycket skugga över primern (som i det här fallet är kajalen) för att inte skuggan sedan ska lägga sig i veck. Så mycket skugga ska det vara, då håller sig sminket bättre.


Sudda sudda sudda.
Ta lite svart skugga på en fluffig borste och börja jobba med cirkelrörelser från frånsroten (viktigt att man börjar med borsten långt ner på locket så det inte blir en svart prick i kanten) och uppåt. Jag personligen vill ha det svartare i yttreögonvrån så jag börjar där och suddar mig innåt, men det är en smaksak om man vill ha svartast i innre eller yttra ögonvrån. Så det är bara att börja där man vill ha det som svartast.


Kajal under ögat.
Målade lite kajal på handen och doppade sedan en snedskuren pensel i färgen (det är nämligen lättare att få kajalen där man vill ha den om man använder pensel) och målade sedan längst nedre fransraden. smalast längst in mot näsan och tjockare ju längre ut längs ögat man kommer.


Kajal i vatten linjen, mätta och sudda.
Lägger även kajal i "vattenlinjen" liksom inne i ögat både längst under och övre fansraden, sen gäller det att mätta även här, på med MKT skugga. Allt kladd ska ha något pudrigt ovanpå. Sen suddade jag kajallinjen under ögat så den inte är så hård.


Böja fransar och mascara.
Böjde fransarna med min franstång, kom ihåg att böja på flera ställen så man får en fin böj och inte en kantig frans. Sen föredrar jag mycket mycket mascara men det är en smaksak. Men oftast är det finast med mycket mascara när det är sotat så fransarna syns i allt det svarta.
Ser även att jag mättat kajalen i vattenlinjen lite dåligt så den börjat försvinna lite på vissa ställen, och så har jag även lite ögonbajs i form av skugga, men de bjúr ja på.


Bryn ifyllning och finjustering.
Fyllde i brynen med både penna och skugga då jag tycker blandningen av färgerna jag har på penna och skugga blir fin, men det är också en smaksak hur man gör, dock tycker jag det är fint med ifyllda bryn särskillt till sotat då det annars ser lite naket ut enligt mig. Finjusterade även allting med lite mer suddning, lite eyeliner, hightligter (en matt ljusbeige sådan) både i innre ögonvrån och under brynet och lite mer mascara. Det som jag tyckte behövdes helt enkelt.


(Den utan tiara är utan highlighter i ögonvrån och den med tiaran med highlighter)
Ögonen matchade jag med blekrosa läppar då jag känner mig mest bekväm i det, även här smaksak.
Och eftersom det var kungabröllop dagen till ära så körde jag på min fina tiara :')

Vill man kan man låta det vara så här enkelt med enbart matta skuggor men det går även att piffa upp det lite med hjälp av lite skimmrig skugga i innre ögonvrån, enligt mig blir det även mer lätturet då det öppnar ögat lite, annars har svart skugga en tendens att ge en otroligt förminskande effekt.


 Skimmer skimmer, blandade en vit och en gulguldig skugga för att få en fin färg.


Tänkte då köra den klassiska före och efter bilder här då:

Tänk vad lite (läs:mycket) smink kan göra!

Update: Glittrade till det lite, syns dock inte så bra på bilden, men lite festligare blev det allt :)


Oranget.

Ser nu att efter att vi bytta dator så har jag inte kvar mitt photoshop, så nu kommer det bli ännu jobbigare att ändra ljuset och skärpan, men som tur var hittade jag ett konstigt program där just de grejerna gick att fixa, men som sagt, inte lika enkelt som photoshop.

Men i alla fall så tänkte jag visa upp några bilder på en liten sminkning i oranbget som jag gjorde som hastigast för någon dag sen. Orange är en färg jag tycker passar väldigt bra till solbränna, särskillt om den är lite rostorange som den här skuggan, mmm lovely.



Med lite mascarakladd och allt, men det bjder jag på.

Oranget på ungefär två tredjedelar av ögat och på den innre delen en vit/guld skimmrande skugga. Lite svart kajal (som jag för övrigt tänkte visa hur man lättare lägger snyggt någon gång framöver) längst övre franskanten och såp lite mascara på det. Kalasenkelt.

Nailisar

Köpte mig ett litet set med 4 nagellack på H&M i fredags, 4 lack för endast 29.50:- ja men klart jag slår till då. Rosa, gult (som jag för övrigt använde till Sverigenaglarna), oranget och lila va färgerna. Fanns ett med blått, grön, vitt och någon fler färg också men jag körde bara på det ena, tror dock jag ska fixa mig det också. Men i alla fall, tänkte visa det orangea då jag tycker det va fint.
2 lager vitt och 2 lager orange körde jag på då jag inte visste hur bra det orangea täckte i sig själv och vågade inte chansa. Tror dock det ahr räckt med det orangea men det får jag prova en annan gång :)

Bjuppar på dåliga under lampa bilder också, får se om jag kan få bättre om det blir bra väder imorn :)


Äckliga nagelband och dåligt målat, men ärligt såär jag kass på att måla och ta hand om naglarna, inte bra, ska träna.

sommarsmink

Tänkte visa en fin enkel och inte allt för sminkat sommar look.
Otroligt dåliga bilder då vädret ute kan gå och dö och min kamera vill inte arbeta i lampljus.

Kört på lite concealer och solpuder högst upp på kindbenen, i pannan lite på näsan och hakan. Sen har jag även lagt solpuder på ögonlocken med en rougeborste, super simpelt men fräscht. Himla sminkrande bild fick jag till också (kalasbra)

Balsmink, hundra år senare.

Jag skäms verkligen över att säga det här men.... jag fick bara en bild på Jenny efter att jag balsminkat henne, och den är inte ens superbra. Och jag som hade lovat att ta bilder. Men jag skyller på att jag hade ungefär en timme, kanske lite mindre till coh med, på mig att sminka allt, bas, ögon, läppar ja rubbet, och när jag hade testsminkat tog det ungefär 1,5 timme, så jag va stressad. Men jag tänkte i alla fall bjuda på bilden jag fick och Jenny har lovat mig någon bild från fotograferingen hon va på innan balen :)


Sicken snygging hon är alltså :)
Och vill ni veta, hon har inga lösögonfransar, hon är bara onormal.

Nationaldag.

Eftersom det va Sveriges nationaldag igår kände jag för att köra på sverigenaglar. Varannan gul och varannan blå nagel blev det.

Otroligt slarvigt och fult målat, men när det görs 3 på natten är det nästan förståeligt.
Men sen tyckte jag det va tråkigt och ville göra något annat roligare så då fick det bli en svensk flagga på ringfingret och pekfingret fick bli halva halva.


Grattis lilla Sverige eller vad man nu säger :)!

RSS 2.0