Nagellackens nya hem.

Tog och hittade ett nytt hem till mina nagellack/parfymer igår. Istället för att stå i en hylla där de utsätts för dagsljus, vilket de inte mår bra av, fick de nu flytta till en liten låda. Jag passade även på att räkna mina lack när jag ändå var i farten och jag slutade på 91 st färgade lack så nu är min fråga, är ni sugen på att jag går igenom de och visar upp alla här eller skulle det bara vara långtråkigt då många av lacken inte är aktuella just nu.



Så min fråga, är ni intresserade att se dessa ?


Primer, skuggans bästa vän.

Något som det ofta tjatas om när man pratar om en hållbar make up är vikten av primer. Primer under foundation, primer under ögonskugga, primer under läppstift, primer, primer, primer...
Men det är inte bara tjat för tjatandets skull, det fyller faktiskt en väldigt bra funktion. Sminket håller ju faktiskt sig på plats bra mycket bättre.
Men idag var inte min tanke att visa hur mycket bättre sminket håller, utan att visa hur mycket snyggare en ögonskugga blir med en primer/krämprodukt under.
Jag satte min absolut mest svårjobbade skugga på prov, den är ganska dåligt pigmenterad, blir lätt fläckig och svår att få snygg helt enkelt, men när den väl sitter där är det en otrolig färgklick.


Här har ni den, knallorange och ganska trasig ;)


Och här har ni den på lite olika underlag. Som man kan se här på bilden är den inte mycket att hurra för på bar hud, men med bara lite concealer under blir det stor skillnad. Sen om man fixar sig en primer eller en lite kladdigare bas av något slag ( t ex krämskugga, high tech lighter, kajalpenna mm) så blir de flesta skuggor ännu mer intensiva. Det enda man måste tänka på är att lägga på många lager skugga så hela basen blir mättad (dvs, trycka på så mycket skugga så den inte är kladdig längre) så det inte blir veck efter någon timme.

Så ja, gillar ni att leka med ögonskugga tycker jag ni ska införskaffa en primer. De finns i alla prisklasser, vissa bättre andra sämre, bara att prova sig fram vad man själv gillar. Och vill ni inte börja med att köpa en primer kan ni prova att använda en kajalpenna, concealer, lite foundation eller något annat under skuggan. Prova er fram helt enkelt.

Det va som allt för mig för den här gången, nu ska nog ta och måla mina klor i någon rolig färg och sen ta igen min skönhetssömn.

God natt omvärlden!


Mumms!

Tog precis massa kort på mina nya parfymer, la in dom på datorn och insåg att jag hade en inställning på kameran så det bara blev skärpa på en mkt liten del av bilden, åååh vad sur jag blev nu.

Tänkte i alla fall tipsa om att både Åhléns och kicks här i stan (östersund) säljer en del parfymer för 99:- vilket är ett vääääldigt bra pris må jag säga. Jag tog och köpte mig en igår, en idag och tänkte ta och köpa en tredje imorgon. Dom två jag köpot hittills är

(bilder tagna från http://www.parfymonline.se/)
dessa sötnosar, båda luktar väldigt gott, mer ingående än så tänker jag inte gå eftersom att beskriva dofter inte riktigt är min grej. Men har du hundra kronor över och vägarna förbi kicks eller åhléns är det i alla fall värt att kika in.

Och så nu vet ni det ;)

Fransproblem

Hej hej hallå, urusel på blogga är jag minsan. Har haft mig ett litet snack med en fin vän vid namn Emilia där hon sa vad jag skulle skriva om när jag va för lat för att sminka mig och nu har jag till och med fått lite skäll för att jag aldrig bloggar so here we go...

Tar och mjukstartar med en litet enkelt tips.
Har ni liksom jag hade problem med att ni böjer fransarna, målar på mascaran och tänker att det blev ju faktiskt riktigt bra för att sen 5 minuter senare kolla er i spegeln och sucka när ni inser att fransarna likt förbannat står rakt ut. Då tycker jag ni ska ta och prova en vattenfast, formulan i dessa är oftast lättare än i "vanliga" ickevattenfasta mascaror och därför håller sig fransarna böjda bättre.

Sen finns det ju såklart vissa som funkar bättre och vissa sämre, och det kan vara olika från person till person också. 
Men en som funkar väldigt bra för mig är

(bild från åhlens hemsida)
IsaDora build up extra volume mascara Waterproof, alltså en mascara med väldigt kort namn, he he.
Ne men den är billig, rymmer mycker och funkar fint för mig. Ett svep och jag är vardagsredo, några fler och det funkar för fest.

Och en mascara som jag absolut inte tyckte om det minsta är

(bild tagen från kicks.se)
Max Volume Magic Twist Waterproof, för det första funkar inte den roliga skruvfunktionen, för det andra höll sig min fransar inte böjda och för det tredje va den så långt ifrån vattenfast man kan komma, alltså ett big no no för mig. Men kanske fungerar för någon annan, men har läst lite andra folks tankar om den och de är väl inte direkt positiva över den de heller, men har ni ca 150:- ni inte vet vad ni ska göra med så kan ni ju alltid prova, ni kanske gillar den, he he.

Ne men det var väl allt för mig före den här gången, nu blir det duschen och av med dagens "ansikte".

Tråkigaretjej

Idag blev det inget spännande alls på blogggen, men så fick det bli!

See yaah!

Kvällslek

Tog och försov mig idag också = inget smink. Kom till skolan, fick världens magknip gick hem, konstaterade att jag var magsjuk och somnade, sov fram till typ 4 och hade sen inte orken till smink.
Kollade massa sminkvideos på youtube och blev sen inspirerad till att leka lite med dom nya penslar jag fått från ELF. Detta ressulterade i ett vardagssminkat öga med markerad globlinje, ingen mascara, ett markerat ögonbryn (som dessutom gjordes med en skuggborste), lite för mycket contouring, halvmålade läppar och att jag i största allmänhet ser väldigt rolig ut.

Så det är precis vad jag tänkte bjuda på nu.

Haha lite smått galen sådär ;)


Close ups!

Och så hade jag hållt mitt löfta halvt i alla fall, tjohoo!!!

God natt på er alla!

LALALAA!!!

Hejsan hoppsan bloggen.

Inget smink här inte, dåligt av mig, men jag tänker ändå inte må dåligt över det inte. I tisdags och onsdags hade jag dans som första lektion i skolan vilket betyder inget smink och idag lyckades jag försova mig, heja heja.

Men jag tror minsan jag ska försöka få till något imorn, antingen innan skolan eller efter.



Men så länge en lite smått redigerad bild på ett smink som jag gillar väldigt mycket!

Hejsis hoppsis!

Paketöppning!



Jag antog att alla ni som läser min blogg (typ 4) är väldigt nyfikna på att se vad som fanns i paketet, eller hur... he he.

Ne men i alla fall, detta är det fina innehållet som jag är hyffsat glad över. Det kommer från Elf som är ett väldigt väldigt billigt sminkmärke från England. Mina förväntningar var lite blandade, hade hört/läst att kvaliteten kunde variera från produkt till produkt.

Har som inte hunnit kollat närmare på så mycket av det men det som slog mig direkt när jag öppnade paketet var hur sjukt dålig färgåtergivelse dom har, nästan inget såg likadant ut som på bilderna på hemsidan och det var ju lite tråkigt samtidigt som jag inte är missnöjd med färgerna men ändå liiiiite lite besviken eftersom jag förväntat mig något annat. Men jag ska väl inte döma dom helt och hållet än.
Hade tänk och ta enskillda bilder på alla produkter och visa skillnaden på färgerna i verkligheten och hemsidans "tolkning" av sina färger, men kameran ville som inte leka mer och la av så det får bli en annan gång. Och så kanske jag kan ta och skriva lite om vad jag tyckte om dom små sakerna när jag testat dom lite mer.

Tack och god natten!


Paket

Har fått hem ett paket idag....


Himla spännande, eller hur ;)

För stackars torra ögonfransar.

Nu tänkte jag ta och tipsa er lite om en liten sak jag provat.
Nämligen en fransnäring från depend.

Bild lånad från Depends hemsida.
Depend Ögonfransnäring/serum använder Du för att skydda och återuppbygga Dina fransar efter dagligt slitage från make-up, värmetång etc. Näringen är uppbyggd av vegetabiliska oljor och berikad med keratin som aktivt stärker dina fransar så att de får möjlighet att växa sig långa och täta.
Används dagligen vid behov (dock ej tillsammans med mascara) och lämpligast på natten. Applicera ett tunt lager. På morgonen lägger du sedan din make-up som vanligt. Produkten är oparfymerad.

Så beskriver Depend själv produkten.

Jag har länge velat ha en ögonfransnäring, då har jag i och för sig suktat efter de dyrare alternativen så som t ex neulash, men tycker att dom är lite väl dyra med sina 1500:-, så när jag såg den här för under 100 lappen blev jag glad. Min tanke va väl inte att den skulle utföra några större mirakel men att den kanske skulle kunna vara bra för mina stackars fransar som utsätts för ögonfranstång, vattenfast mascara och massa rengöring hit och dit och lossnar i tid och otid.
Jag tycker faktiskt att den fungerar väldigt bra emd tanke på priset, jag kanske inbillar mig men jag tycker minsan att jag kan se en liten skillnad på längden på dom små rackarna, men jag är i alla fall säker att dom har blivit tjockare och att de inte lossnar lika ofta när jag tvättar av mascaran så har du en hundring över eller känner att dina små fransar behöver lite extra näring tycker jag du ska slå till.



Ja så nu vet ni vad jag tycker.
God natt på er!


Silvernaglisar!

Hej hej hallå såhär mitt i natten!

Tänkte ta och visa upp hur mina naglar ser ut för tillfället


Silvriga med en liten marmorering på ringfingernageln
som ser ut såhär...



Det här med nagelmarmorering tycker jag minsan är himla finurligt. Blir så fint och unikt varje gång, lite piffit sådär ;)

Det silvriga lacket är dessutom kalasfint, köpte det som ni kanske kan se på HM, dessutom va det halva priset så det gick på endast 15:-. Superfin silvrig färg som även har lite guld i sig, ja det låter himla knasigt men himla fint är det. Ne nu ska jag inte ha några längre utlägg om detta, nu har jag i alla fall visat.

God natt sov så sött!

Gammalt och kult!

Vaknade sent idag, tog inte tag i mitt liv förrän runt 16.00 detta ressulterade i inget smink eller nagellackande och nu är jag så sur för jag väntar på ett paket som aldrig kommer så nu orkar jag inte heller fixa något kul att kika på.
Därför tar jag och visar något gammalt roligt, och nu menar jag verkligen roligt. Detta är faktiskt en av de första sminkningarna jag lekte ihop, och ja.... jag tycker i alla fall själv att det har blivit aningen bättre.


Haha, ååh så fint.


Haha, ååh denna vet jag knappt om jag vågar visa.
Såhär liten ser det ju inte så hemskt ut förutom fransarna, men ni ska vara glada att bilden inte är stor.

Ja men det är ju i alla fall skönt att det känns som att det har förbättras något sen dessa bilder togs.

Tack och hej för mig ikväll!

Grått är flott!

Hmm, jag vet inte om det var en så bra idé att igår bestämma mig för att visa mina naglar idag. Tog nämligen och badade lite idag och fick sen för mig att fila mina fötter och lyckas jag inte förstöra nagellacket med filen då? joo just precis, jävla klant. Men jag tänkte trotsa detta faktum och visa dom ändå eftersom jag faktiskt har lovat.


Ett fint cremelack i grått från depend, vilket nummer det är på denna skönhet kan jag tyvärr inte urskilja då texten är lite bortsliten.
På ringfingret la jag på ett löst hologlitter innan lacket torkat, dock ser det mer silvrigt än holografiskt ut på bilden.


Här ser man lite av färgspelet i glittret, tyvärr blev det inte lika mycket färger på nageln som det är i burken med glitter men det va fint ändå.

Ja men då hade jag visat mina naglar också.
Tack och hejs!


Ändrade planer.

Tänkte som visa mina naglar ikväll men insåg hur dåligt målade dom var, måste ta och fixa till det imorgon innan dom kan visas här.



Så tack för ikväll säger jag med en gammal bild på mig med min favoritmask i ansiktet ;)

Hemmamanikyr.

Tog mig lite tid och fixade naglarna mina ikväll vilket var väldigt välbehövligt med tanke på att dom såg ut som skit.


Detta va det otroligt bra utgångsläget! USCHA!


Nagellacksborttagning,Gripen Remover, accetonfri.
Min favorit faktiskt, bra och sjukt billig. Hittas i många mataffärer för ungefär en ynka 20lapp för 150ml, himla kanoners tycker jag.


Som sagt var naglarna i sjukt dåligt skick, torra och superäckliga som ni kan se här.


Tog och gjorde ett vattenbad och la på nagelbandspeeling.


Skrubbade naglarna med en liten nagelborste, la på en nagelolja (eller ja sesamolja som jag för tillfället provar) som jag masserade in och avslutade med en liten handkräm.


Tog och fick mig ett lite bättre utgångsläge, som ni kan se, för lackandet som ni ska få se i ett annat inlägg.
Lätt och bra med hemmamanikyr.

redlips

Dagens smink hölls klassiskt med markerad globlinje och röda läppar



Bilderna är tagna i lampljus så det är lite suddigt och inte helt perfekta färger men jag har försökt fixa tilll dom så gott det gick i mitt älskade photoshop som jag fixade mig igår. Ja ni lär ju i alla fall se lite halvt hur det ser ut.

Hejs hopps!

LILLAC!

Hej hej hallå omvärlden!

Idag har jag minsan haft lite galet smink, rosa och lila och en liiiiten aning svart.
Och istället för massa tråkig text så får ni några bilder.




Och vad som hände med vänster ögonbryn vet jag inte, jag märkte det i alla fall och ändrade på det innan jag visade mig utomhus, men han inte ta några kort efter ändringen då bussen nästan redan stog och väntade på mig.
Måste nog köpa mig en ny ögonbrynspenna minsan.


Ganska natuliga läppar och korallrosa rouge sen va det bara att springa!


Välkommen till oss 2011

Tänkte att jag kanske skulle försöka att starta upp denna lilla blogg igen nu när det är nytt år allt. Har raderat massa inlägg, några har jag kvar i mitt arkiv för att inspireras av och några finns helt enkelt kvar i bloggen som vanligt. Har ju faktiskt införskaffat mig en ny kamera och en egen liten dator, nu saknas bara det trådlösa internetet så ska det här nog bli en enkel match.

Så vi börjar väl med en bild på nyårssminket som jag snabbt slängde ihop då det inte behövde vara så speciellt eftersom jag bara hängde hemma i soffan och kikade hockey med familjen (:

Det är dock i lampljus så helt bra kunde jag inte riktigt få bilden, tyvärr.
Guldigt glitter i inre ögonvrån, bronsigt glitter resten av locket, sotat med brunt och svart i globlinjen, och med bara svart under ögat och lösfransisar på det.


Matchade med glossiga nudeläppar!

Fast för att dra på ordentligt körde jag med...

glitterrosa läppisar så jag kunde ge er fina en nyårspuss!

Gott nytt år allihopa!
Nu ska jag försöka se till att 2011 blir ett bloggår!

RSS 2.0